Anca Rarau
Fondator @BrandocracyVlad Buzoianu
CEO @ Cluj Business CampusCalin Biris
Fondator @Online MasteryClaudia Indreica
CEO @ PsihoselectDragoş Petrescu
President @City Grill RestaurantsRadu Hanga
Președinte @ Bursa de Valori BucureștiIlie Bolojan
Președinte @ Consiliul Județean BihorMihai Boldijar
Director General Robert Bosch SRL, Vicepreședinte regiunea România și Bulgaria, Președinte PAR (Parteneriatul Auto Român)Alina Burlacu
Director General @ Fundația Romanian Business LeadersTudor David
Director de Marketing @ FarmecDragoș Neacșu
CEO GS1 RomâniaBogdan Botezatu
Director de cercetare în amenințări informatice @BitdefenderGabriel Prefac
Co-Founder Senflua Insurance / Coordonator Task Force RBL – Economie DigitalăViorica Pătrăucean
Researcher la Google Deepmind, Initiator si Organizator Eastern European Machine Learning Summer School, Contributor la Repatriot AIVirgil Ilian
Senior research consultant NTT DATA, Program manager BeAI by BucharestAIMihaela Nădășan
Director General Adjunct, Instituții și Piețe Financiare, Banca TransilvaniaCristina Bâtlan
Co-Fondator, MUSETTEGeorge Agafiței
Consiler de stat @Guvernul RomânieiAnca Rarau
Fondator @Brandocracy
Anca Rarău este fondatorul Brandocracy – platformă de branding și strategii de marketing lansată în 2017.
Anca este brand & marketing strategist, cu o experiență de peste 20 de ani în construcția de brand, marketing strategic și operațional, customer experience, employer branding, research și PR. A coordonat timp de mulți ani proiecte de referință, din poziția de director de marketing al celor mai mari două bănci din România: Banca Transilvania și BCR/Grupul Erste.
În 2017 a fondat BRANDOCRACY – platforma de consultanță al cărei concept are la bază integrarea obiectivelor de business cu cele de brand și unde construcția strategiei de marketing are focus permanent pe cultura organizațională, pe un leadership autentic și pe experiența clienților.
Ca antreprenor, lucrează împreună cu echipa sa actuală pentru companii din diferite domenii: medical, IT, servicii financiare, construcții, juridic, HoReCa, educație, arhitectură, distribuție, producție industrială, mobilier, farma și automotive. De asemenea, derulează câteva proiecte speciale în zona de personal branding.
Este membru din anul 2016 al Romanian Business Leaders (RBL), numărându-se printre fondatorii Filialei RBL Cluj și fiind implicată ca lider local al VSFA (Vreau Să Fiu Antreprenor) în programul național dedicat educației antreprenoriale a tinerilor.
Juriul Business Review a nominalizat-o în 2021 pe Anca Rarău între finaliștii pentru titlul de Antreprenorul Anului.
Vlad Buzoianu
CEO @ Cluj Business Campus
CEO la Cluj Business Campus, Vlad este pionier al conceptului New Urban” adus in Romania prin proiectul Cluj Business Campus. Este primul CEO de pe piața românească de clădiri de birouri care s-a plasat B2C2B, adică a recunoscut clientul său final ca fiind vizitatorul clădirii/angajatul companiei chiriașe si a implementat conceptul de „hybrid-hospitality”.
Cu această viziune, a pozitionat brandul CBC ca si „biroul experiențelor”prin care oamenii devin mai productivi, trăiesc într-un mod mai activ și își mențin sănătatea mentală, fizică și socială. Modelul său a fost validat de companii mari, de nivel mondial, precum Wework și reprezintă un trend care, spune Vlad, va deveni noul normal al industriei office de pretutindeni.
Calin Biris
Fondator @Online Mastery
Călin Biriș este Partener de business în cadrul agenției de marketing Loopaa Marcom, din Cluj-Napoca. De asemenea, este fondatorul Online Mastery, programul de la A la Z despre Marketing Online.
În cei peste 12 ani de experiență a susținut peste 220 de workshopuri și prezentări, la care au participat zeci de mii de de antreprenori, manageri și tineri profesioniști.
În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.
În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din onlineul Românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în marcom IAA YP Cluj. Mai multe detalii despre Călin puteți afla pe www.calinbiris.ro.
Claudia Indreica
CEO @ Psihoselect
De 20 de ani activez in domeniul executive search & headhunting pentru mediul de business. Având clienți companii multinationale sau antreprenoriale – performanța a fost cea care ne-a adus unde suntem. Cred că trebuie să aducem valoare în relația cu partenerii nostri de business, dar să nu uităm și scopul nostru mai mare – de a dezvolta întreaga comunitate de afaceri.
Cred cu tărie că mediul de business face pasul spre excelență, atunci când fiecare dintre noi, cu expertiza pe care o avem, contribuim la dezvoltarea noastră.
Sunt psiholog si doctor in psihologie, avand ca specializare psihologia muncii si organizationala, sunt fascinată de toate etapele prin care trece o companie. De la dezvoltare la crize determinate de factori externi sau interni, de la nivelul în care există o clădire goală și un cont în bancă, la nivelul în care administrarea unui portofoliu de clienți, produse, situații provocatoare începe să devină solicitantă. Ajungem la optimizări și îmbunătățiri de procese, participând nu doar la crearea unei companii care generează profit, ci o companie care impactează comunitatea și societatea din care face parte. Cert este că, pentru acest lucru, trebuie să avem in companiile noastre o cultură a performanței dezvoltată cu oameni care cred în valoarea și competențele lor, oameni echilibrați care au trecut de la descrierea care incepe cu EU SUNT …la NOI FACEM.
Dragoş Petrescu
President @City Grill Restaurants
Dragoș Petrescu este self-made antreprenor în domeniul ospitalității. A fondat lanțul de restaurante City Grill-City Café, Buongiorno și Hanul Berarilor (branduri proprii) și operează Caru’ cu Bere, Pescăruș și Hanul lui Manuc (branduri istorice). A co-fondat lanțul de restaurante La Mama (exit în 2004).
Astăzi, lanțul de restaurante cuprinde 17 unități în care activează 1.350 de angajați. În 2016, cifra de afaceri a grupului a depășit 30 milioane euro, fiind al treilea grup la nivel național, în funcție de cifra de afaceri, după McDonald’s și KFC, Pizza Hut. Dragoș crede în 6 valori simple pe care le-a aliniat echipei sale: Etică impecabilă, Muncă susținută, Educație permanentă, Loialitate în echipă, Respect în orice interacțiune personală și Încredere-atitudine pozitivă. A intrat în industria ospitalității în 1999, folosind o strategie Blue Ocean într-o piață deschisă principiului porție generoasă la preț decent. Fondatorul City Grill afirmă despre viață că este o succesiune de școli, unele cu profesori și amfiteatre, dar cele mai multe desprinse din realitatea de zi cu zi.
Dragoș este astăzi președintele Young Presidents Organisation în România, președintele HORA, asociația patronală din industria restaurantelor, membru în Boardul RBL și liderul grupului de lucru pentru Antreprenoriat din cadrul Coaliției Pentru Dezvoltarea României. Dragoș a început pregătirea din industria ospitalității ca francizat McDonald’s și are următoarea pregătire profesională: Institutul Politehnic București (1995), McDonald´s University, Oak Brook Illinois (2000), Executive MBA la ASEBUSS & Kennesaw State University în 2005 și London Business School (2016).
Radu Hanga
Președinte @ Bursa de Valori București
Radu Hanga a fost numit Președinte al Consiliului de Administrație al BVB în anul 2020. Anterior, între 2017 și 2020, a fost membru în acest consiliu. Din 2020 este și membru al Comitetului Executiv al Asociației Administratorilor de Fonduri din România (AAF). Anterior, între 2015 și 2020, domnul Hanga a fost Președinte al AAF.
Are o vastă experiență pe piețele financiare și a urmat Strategy Execution Program (INSEAD), Programul MBA (IDE), studii postuniversitare în Administrarea Afacerilor (Institutul European pentru Administrarea Întreprinderilor UBB), cursuri de specializare Sistem Financiar Internațional (IBR în parteneriat cu Chartered Institute of Bankers Scotland), Programul Erasmus (University of East London).
Dl. Hanga și-a început cariera pe piețele financiare în 1997, ca analist la compania de brokeraj SSIF Broker (BRK), iar în 1999 s-a alăturat echipei Băncii Transilvania (TLV), ca ofițer piață de capital (1999 – 2002). A deținut mai multe funcții în cadrul companiilor din Grupul Financiar Banca Transilvania, printre care vicepreședinte al Consiliului de Administrație al BT Securities (2001-2005), șef Departament Piață de capital la Banca Transilvania (2002-2013), CEO al SAI BT Asset Management (2005-2013), Director Executiv Strategie-Coordonare Grup la Banca Transilvania (2013-2017) și Senior Advisor al Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania (2017-2020). Domnul Hanga a fost și membru în Consiliul de Administrație al altor companii listate precum Boromir Prod (2013 – 2017), SIF Moldova (2013 – 2017) și SIF Oltenia (2017 – 2020).
Ilie Bolojan
Președinte @ Consiliul Județean Bihor
A fost primar pentru 3 mandate al Municipiului Oradea și, în prezent, este președinte al Consiliului Județean Bihor.
Mihai Boldijar
Director General Robert Bosch SRL, Vicepreședinte regiunea România și Bulgaria, Președinte PAR (Parteneriatul Auto Român)
Director General Robert Bosch SRL, Vicepreședinte regiunea România și Bulgaria, Președinte PAR (Parteneriatul Auto Român)
Din anul 2014, deţine funcţia de director general al Robert Bosch SRL România, precum şi funcţia de reprezentant al Grupului Bosch în România. El activează în cadrul companiei din 1995.
_______________________________________________________________________________________________
Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani și are aproximativ 8.160 de angajați în cinci entităţi. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piața din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.
Informații suplimentare sunt disponibile online la www.bosch.ro
Alina Burlacu
Director General @ Fundația Romanian Business Leaders
Înainte de a se alătura RBL a colaborat în calitate de trainer cu numeroase organizații din țară și din străinătate și are, de asemenea, o vastă experiență de management în urma implicării în proiecte de democrație participativa și cetățenie activă. În perioada iulie 2018 – iulie 2019 a fost curator al Global Shapers Bucharest Hub, parte a Global Shapers Community, o inițiativă a World Economic Forum.
Tudor David
Director de Marketing @ Farmec
Are o experiență bogată în lumea marketingului și a contribuit la succesul mai multor companii din diferite industrii.
Tudor și-a început cariera în cadrul companiei FrieslandCampina în 2004, unde a ocupat funcția de Brand Manager iar ulterior s-a ocupat și de strategia media timp de 6 ani și jumătate. Următorii 4 ani a fost Team Leader-ul echipei din Cluj-Napoca și EMEA Product Marketing Manager la Emerson EIA-PTS. În urma achizițitiei Power Transmission Solutions, unul dintre segmentele de business ale Emerson, de către Regal Beloit Corporation, Tudor a devenit Business Leader-ul companiei în România și unul dintre cei 3 administratori. În tot acest timp și-a continuat rolul de Marketing Manager pentru unul dintre brandurile companiei la nivel de EMEA.
Din iulie 2018, Tudor David face parte din echipa managerială a celui mai mare producător român de cosmetice – Farmec. În calitate de Director de Marketing, se ocupă de conducerea directă și efectivă a activității departamentelor Cercetare și Marketing, elaborează şi coordonează implementarea strategiei de marketing la nivel de companie.
Dragoș Neacșu
CEO GS1 România
Bogdan Botezatu
Director de cercetare în amenințări informatice @Bitdefender
Gabriel Prefac
Co-Founder Senflua Insurance / Coordonator Task Force RBL – Economie Digitală
Gabriel Prefac are peste 15 ani de experiență de management și consultanță în industrii diverse (telecomunicații, externalizare de servicii, asigurări, servicii IT), specializat pe construirea de departamente, linii de business sau servicii noi, deservind clienți la nivel național și european. În calitate de membru al Romanian Business Leaders, a contribuit la activitatea Task Force de IT&C și la proiectul Repatriot AI, având ca obiectiv promovarea adoptării unei strategii de țară pentru România în domeniul Inteligenței Artificiale. În prezent este Managing Partner la Ageto Consulting.
Viorica Pătrăucean
Researcher la Google Deepmind, Initiator si Organizator Eastern European Machine Learning Summer School, Contributor la Repatriot AI
Viorica Pătrăucean este cercetător științific la Google DeepMind și organizatoare a Școlii de vară Est-Europene de Machine Learning (EEML). EEML este organizat în fiecare an într-o țară est-europeană. Prima ediție a școlii a avut loc în 2018 la Cluj-Napoca, în colaborare cu Institutul Român de Știință și Tehnologie și Universitatea Babeș-Bolyai, a doua ediție a avut loc în București în colaborare cu Universitatea Politehnică din București, iar a 3-a ediție a avut loc în Polonia (online, datorită pandemiei).
Virgil Ilian
Senior research consultant NTT DATA, Program manager BeAI by BucharestAI
Virgil Ilian este consultant cu peste un deceniu de experiență în a ajuta companii, universități și startupuri să conecteze eforturile de cercetare cu nevoile de business. Este specializat pe inteligență artificială, robotică și blockchain dar este în linia întâi când vine vorba de adaptarea celor mai noi tehnologii inovatoare.
In 2020 si 2021 a co-organizat BeAI by BucharestAI, primul pre-accelerator pentru startupuri de AI la nivel european.
Mihaela Nădășan
Director General Adjunct, Instituții și Piețe Financiare, Banca Transilvania
Activitatea profesională a Mihaelei Nădășan cuprinde mai bine de 27 de ani, timp în care a avut un parcurs ascendent, care i-a permis să-și formeze o vastă experiență bancară.
Din 1998 este parte a echipei Băncii Transilvania, unde și-a construit cariera pornind ca ofițer de decontări, iar în anul 1998 a trecut la rolul de coordonator al Departamentului de Instituții Financiare. A continuat ca Director Executiv, iar în 2018 a fost numită Director General Adjunct, responsabilă de activitatea de Trezorerie, coordonarea subsidiarelor Grupului Financiar Banca Transilvania și activităților în domeniul Instituțiilor și Piețelor Financiare, precum și gestionarea relațiilor cu investitorii.
Pe parcursul acestor ani a fost implicată în toate proiectele de construire a Grupului Financiar Banca Transilvania, având un rol de bază în înființarea și vânzarea de subsidiare, intrarea în joint-venture-uri din variate arii ale sectorului financiar (leasing, asigurări, pensii). Din 2012 coordonează activitatea de achiziții și fuziuni a Grupului BT și din 2019 se implică în formalizarea proiectelor de implementare a principiilor ESG în întregul ecosistem al grupului.
Încă din anul 2007 este parte din mai multe Consilii de Administrație ale companiilor BT: brokerage, pensii, leasing și investiții.
În 2021, 2020 și 2019, Mihaela Nădășan a fost desemnată Cel mai bun profesionist în relația cu investitorii (Gala BVB și AR&IR).
Cristina Bâtlan
Co-Fondator, MUSETTE
Cristina Bâtlan a devenit antreprenoare chiar la vârsta majoratului, fondând businessul cu pantofi şi genţi Musette în urmă cu mai bine de două decenii, în timp ce era studentă la Facultatea de Drept. Musette, brandul ajuns la afaceri anuale de peste 16 milioane de euro și o rețea de peste 36 de magazine în România și în afara țării. Încălțămintea, gențile și accesoriile premium pe care le-a creat au ajuns în piețe pe care puțini producători români au reușit să-și facă un nume.
Îi place să lucreze în echipe mixte si apreciaza vederile, caracterele şi personalităţile diferite. Cel mai mare vis al Cristinei este acela de a reuși să introducă inteligența artificială în anumite produse utile oamenilor.
George Agafiței
Consiler de stat @Guvernul României